#Logowanie Rejestracja
NAWIGATOR - Czy jesteś za montarzem zbiorczej anteny satelitarnej?


10-02-2015, 12:59 #11
krzychol38 Stały bywalec
*****
Status: Offline Liczba postów:1,264 Liczba wątków:16 Dołączył:11-11-2014 Reputacja: 17
Ja kiedyś na zwykłej antenie złapałem powyższe tematy ale były zakodowane. To zależy od dekodera. Niektóre dekodery łapią też zablokowane, a niektóre je omijają. Możliwe że kolega splif71 ma własnie zakodowane widoczne.

10-02-2015, 13:28 #12
wiktor767 Nowy
**
Status: Offline Liczba postów:31 Liczba wątków:2 Dołączył:12-10-2014 Reputacja: 0
Mi pod 2da dekoder w telewizorze łapie 80 działających kanałów, także potwierdzam, że musi być jakaś zbiorcza satelitarna w bloku. Na 100% nie mam wykupionego żadnego pakietu TV
Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2015, 13:30 przez wiktor767.

10-02-2015, 13:43 #13
czarny Nowy
**
Status: Offline Liczba postów:28 Liczba wątków:1 Dołączył:27-08-2013 Reputacja: 1
Jeżeli mówimy o zbiorczej antenie satelitarnej, to wydaje mi się, że 80 kanałów to trochę mało. Poza tym, aby TV mógł odbierać kanały satelitarne to musi być wyposażony w tuner DVB-S (lub zewnętrzny tuner).
Ponadto sporo mieszkańców w naszym bloku ma zainstalowane talerze u siebie na balkonach. Z tego wynika, że nie mają sygnału satelitarnego w gniazdku, skoro zdecydowali się na taki krok aby korzystać z Polsatu Cyfrowego bądź NC+.
Czyżby zatem była antena satelitarna, która dociera tylko do wybrańców? Dla mnie to co najmniej dziwne. Być może są osoby na forum, które przerabiały już ten temat? Chodzi mi o użytkowników NC+ / Polsatu Cyfrowego...

10-02-2015, 13:57 #14
wiktor767 Nowy
**
Status: Offline Liczba postów:31 Liczba wątków:2 Dołączył:12-10-2014 Reputacja: 0
Mam pod 2da TV Samsung UE40F5000AW z wbudowanymi dekoderami DVB-T i DVB-C i po podłączeniu bezpośrednio do gniazdka antenowego i przeskanowaniu kanałów, znalazł ich 80. W tym po polsku typu TVN24, TVN Turbo, TVN Style, Nat Geo, Discovery Science, cztery z bajkami, jak i zagraniczne jak SAT1, PRO7, FRANCE24, BBC World. Ma ktoś wytłumaczenie?

10-02-2015, 14:13 #15
czarny Nowy
**
Status: Offline Liczba postów:28 Liczba wątków:1 Dołączył:27-08-2013 Reputacja: 1
Prawdopodobnie dzięki tunerowi DVB-C odbierasz sygnały telewizji kablowej. Dobre pytanie brzmi skąd ten sygnał się tam znalazł hehe.

10-02-2015, 14:29 #16
wiktor767 Nowy
**
Status: Offline Liczba postów:31 Liczba wątków:2 Dołączył:12-10-2014 Reputacja: 0
:-D grunt żeby tak zostało ;-)

Gdybym tylko ja tak miał to znaczyłoby, że raz jakiś monter źle wpiął kable ale splif71 też tak ma to chyba jest jakaś grubsza sprawa...

11-02-2015, 07:34 #17
krzychol38 Stały bywalec
*****
Status: Offline Liczba postów:1,264 Liczba wątków:16 Dołączył:11-11-2014 Reputacja: 17
Ciii bo się zortientują i odłącząUśmiech

12-02-2015, 13:35 #18
splif71 Użytkownik
***
Status: Offline Liczba postów:74 Liczba wątków:5 Dołączył:12-11-2013 Reputacja: 12
Cześć nie posiadam żadnych pakietów i sąsiad z 2p też ma taki pakiet jak ja.

Wiedz nie wiem o co chodzi Duży uśmiech Może kwestia ustawienia wyszukiwania w TV albo tunerze.

Sam mam pakiet ale z Internetii i sie zdenerwowałem jak zobaczyłem co mam za darmo.

PS
W tv mam ustawione wyszukiwanie cyfrowe i analogowe


Wiktor mamy te same TV myśle, że nie będziemy się doszukiwać wytłumaczeń. Duży uśmiech
Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-02-2015, 13:38 przez splif71.

12-02-2015, 15:15 #19
wiktor767 Nowy
**
Status: Offline Liczba postów:31 Liczba wątków:2 Dołączył:12-10-2014 Reputacja: 0
Heh dobry telewizor wybraliśmy :-)

18-01-2016, 19:40 #20
bartez Nowy
**
Status: Offline Liczba postów:27 Liczba wątków:0 Dołączył:07-07-2014 Reputacja: 1
Rozwiązanie zagadki jest bardzo proste - macie podłączony pakiet od Moico nadawany w DVB-T... Oczko
Możliwe przyczyny:
1. Pomyłka instalatora
2. Ktoś chciał podłączyć sobie pakiet TV ale nie wyszło i podłączył wszystkim Język






Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości