#Logowanie Rejestracja
Prysznic bez brodzika


10-01-2016, 17:15 #1
tornike.hraparak Nowy
**
Status: Offline Liczba postów:27 Liczba wątków:2 Dołączył:22-09-2015 Reputacja: 1
Czy ktoś z mieszkańców porywał się może na prysznic bez brodzika oraz jest zadowolony z efektu końcowego i może polecić firmę, która zrobi to solidnie i zgodnie ze sztuką?

11-01-2016, 09:54 #2
marekwroc C
******
Status: Offline Liczba postów:442 Liczba wątków:15 Dołączył:29-10-2014 Reputacja: 12
tornike, to zalezy jak masz ulozone rury kanalizacyjne w podlodze - w niektorych lazienkach nie da sie zrobic odplywu liniowego bez podnoszenia podlogi - u mnie np. odplyw wody jest 2m od szachtu i spadek jest praktycznie zblizon do 0 dlatego jakbym chcial montowac odplyw liniowy to nie udaloby sie go zrobic.

11-01-2016, 12:52 #3
zzaskoczenia Moderator
******
Status: Offline Liczba postów:25 Liczba wątków:5 Dołączył:26-11-2013 Reputacja: 0
Ja porwałem się na prysznic bez brodzika( z tego co pamiętam, jest jeszcze na pewno ktoś kto to zrobił). Ciężko było ale nie jest to niewykonalne - z Markiem się zgadzam ale nie do końca. Miałem podobną sytuację ale dało radę zrobić. Dodatkowo, ważne aby kupić odpowiedni syfon do odpływu liniowego.

11-01-2016, 21:45 #4
tornike.hraparak Nowy
**
Status: Offline Liczba postów:27 Liczba wątków:2 Dołączył:22-09-2015 Reputacja: 1
@marekwroc - i zdecydowałeś się na podniesienie podłogi o kilka cm, czy zupełnie zrezygnowałeś?
@zzaskoczenia - rozumiem, że podłogi nie podnosiłeś? Mogę prosić o jakieś namiary do tych magików, którzy Ci to zrobili?

Ja jestem w stanie przeboleć podniesienie podłogi o te kilka cm. bo nie wygląda to tak źle, ale zależy mi przede wszystkim żeby nie zalać sąsiadów.

12-01-2016, 07:03 #5
Michał.B Dużo pisze
****
Status: Offline Liczba postów:406 Liczba wątków:11 Dołączył:17-06-2015 Reputacja: 13
Moja żona zaczynała się przymierzać kiedyś do odpływu linowego ale zdecydowaliśmy się na wannę z prysznicem. Natomiast jak kulem posadzkę w podłodze żeby rury w łazience schować to na moje oko dałoby się to wszystko schować bez podnoszenia podłogi, najwyżej wymienisz rury na 25 czy 30 nie wiem jakie tam są dostępne, trzeba by było zrobić test jaki duży strumień wody uda się taką rurką odprowadzić. Ja hudraulikiem nie jestem ale do odpływu wody to chyba minimalny spadek wystarczy na rurach bo woda i tak spłynie, więc z tymi 50 nie powinno być problemu.
Możesz też w razie wątpliwości skonsultować się z hydraulikami którzy podlaczali nasze mieszkania - są ogarnieci i przyjaźnie nastawieni a numer mozna uzyskać w budkach budowy Uśmiech Albo nawet najlepiej osobiście ich tam spotkać
Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2016, 07:05 przez Michał.B.

C/K7

12-01-2016, 08:18 #6
zzaskoczenia Moderator
******
Status: Offline Liczba postów:25 Liczba wątków:5 Dołączył:26-11-2013 Reputacja: 0
@tornike
Podłogi nie podnosiłem. Gość który mi to robił to prawie rodzina. Ostatnio trochę kiepsko u niego ze zdrowiem i wiem, że za robotę się już nie bierze. Jeżeli chcesz, mogę podpytać czego użył i jak to zrobił, dodatkowo może mam jeszcze gdzieś namiar na mój odpływ( kupiony gdzieś w internetach).

12-01-2016, 13:08 #7
JPB Nowy
**
Status: Offline Liczba postów:21 Liczba wątków:2 Dołączył:12-06-2015 Reputacja: 0
My mamy. Było trochę zabawy z rurami, bo nam wręcz okalały miejsce pod prysznicem, ale się udało. Odpływ z firmy Rea (chyba najniższy z dostępnych, dość tani, dobry materiał wykonania).

12-01-2016, 19:43 #8
tornike.hraparak Nowy
**
Status: Offline Liczba postów:27 Liczba wątków:2 Dołączył:22-09-2015 Reputacja: 1
Dzięki za sugestie. @Michał.B Ja sam raczej tego robić nie będę, bo nie mam o tym bladego pojęcia, ale pogadać z hydraulikami na pewno warto. @zzaskoczenia Byłbym wdzięczny za model tego odpływu. @JPB Sami robiliście, czy wspomagaliście się firmą?

12-01-2016, 21:37 #9
marekwroc C
******
Status: Offline Liczba postów:442 Liczba wątków:15 Dołączył:29-10-2014 Reputacja: 12
@tornike, ja nie robilem odplywu liniowego ani prysznica bez brodzika. pierwotnie planowalem, ale na szczescie na etapie projektowania odszedlem od pomyslu. robilem brodzik i jak skuwalem podloge to po prostu widzialem co jest z rurami i przyznam sie, ze gdybym chcial zrobic to pewnie bylaby to ogromna gimnastyka.

15-03-2016, 20:57 #10
pkedzier Nowy
**
Status: Offline Liczba postów:9 Liczba wątków:1 Dołączył:02-01-2016 Reputacja: 0
Hej,

czy ktoś ma może doświadczenie z takim wynalazkiem? ;-) Jak rozwiązaliście kwestię instalacji, wodoszczelności etc.

[Obrazek: easyspacea.jpg]






Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości