#Logowanie Rejestracja
skrzynka telewizyjno-telefonowo-internetowa TSM


16-02-2016, 14:57 #41
marekwroc C
******
Status: Offline Liczba postów:433 Liczba wątków:12 Dołączył:29-10-2014 Reputacja: 13
mysle, ze temat spokojnie mozna bylo kontynuowac w tym watku, a nawet w nim znalezc odpowiedz bez zadawania pytania:
http://osiedlegraniczna.wroclaw.pl/showt...p?tid=1046

16-02-2016, 18:44 #42
wojtekw Nowy
**
Status: Offline Liczba postów:6 Liczba wątków:0 Dołączył:11-02-2016 Reputacja: 0
Tak czytałem, tamten wątek - tam jednak nie ma odpowiedzi na moje pytanie

16-02-2016, 20:13 #43
piterro86 Użytkownik
***
Status: Offline Liczba postów:69 Liczba wątków:2 Dołączył:28-10-2014 Reputacja: 2
Mam internet z FineMedia i Pan instalator przyszedł i zarobił mi końcówkę do światłowodu i przez ten światłowód jest doprowadzony WAN.
Generalnie końcówka jest spawana i teraz już mam taka wtyczkę jak kolega MacCK1 pokazał strone wcześniej. Dziwne że ktoś może nie mieć światłowodu doprowadzonego, chyba w bloku całym standard ten sam?

17-02-2016, 08:55 #44
Elas74 master of puppets
****
Status: Offline Liczba postów:250 Liczba wątków:9 Dołączył:25-05-2015 Reputacja: 13
(16-02-2016, 09:45)MacCK1 napisał(a):  a możesz zrobić zdjęcie jak wygląda Twój światłowód w skrzynce. Jak jest zarobiony?

U mnie tak jak widać na zdjęciu (ten cienki zwinięty)
[Obrazek: 99e8444fde3c.jpg]

17-02-2016, 11:09 #45
mapiet Dużo pisze
****
Status: Offline Liczba postów:416 Liczba wątków:3 Dołączył:04-10-2015 Reputacja: 2
Matko, ile Ty tam tych kabli masz? To oryginalne zrobione przez ARCOP podłączenie?

17-02-2016, 11:22 #46
marekwroc C
******
Status: Offline Liczba postów:433 Liczba wątków:12 Dołączył:29-10-2014 Reputacja: 13
wojtekw to, ze tam nie ma odpowiedzi na twoje pytanie nie znaczy, ze nie mozesz tam kontynuowac - wowczas wszystko dotyczace tej skrzynki mamy w 1 temacie od a do z, nawet w tamtym temacie byly zdjecia swiatlowodu. teraz do kazdego kabla zakladac nowy temat? troche to niepowazne.

18-02-2016, 08:22 #47
Elas74 master of puppets
****
Status: Offline Liczba postów:250 Liczba wątków:9 Dołączył:25-05-2015 Reputacja: 13
(17-02-2016, 11:09)mapiet napisał(a):  Matko, ile Ty tam tych kabli masz? To oryginalne zrobione przez ARCOP podłączenie?


No "trochę" dołożyłem gniazdek sieciowych i antenowych . Oryginalnie było tylko jedno sieciowe i antenowe w salonie.
Niby większość teraz chodzi na wifirifi ale co gniazdko to gniazdko Uśmiech

18-02-2016, 16:05 #48
wojtekw Nowy
**
Status: Offline Liczba postów:6 Liczba wątków:0 Dołączył:11-02-2016 Reputacja: 0
Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć, chociaż nakierować, czy światłowód do tej skrzynki wchodzi od boku czy od dołu (w sensie od podłogi)?

18-02-2016, 17:34 #49
Adamigo MasteR
******
Status: Offline Liczba postów:675 Liczba wątków:14 Dołączył:25-05-2015 Reputacja: 18
U mnie ze ściany wychodzą cztery plastikowe rurki, z jednej wychodzą kable (internetowy, telewizyjny, światłowód) i do drugiej chowa się kabel telewizyjny i internetowy. Osobno ze ściany wychodzi kabel prądowy.

03-05-2016, 16:04 #50
mapiet Dużo pisze
****
Status: Offline Liczba postów:416 Liczba wątków:3 Dołączył:04-10-2015 Reputacja: 2
Hej, właśnie byłem zobaczyć w swoim nowoodebranym mieszkaniu w bloku F i zaglądnąłem do skrzynki telekomunikacyjnej. Znalazłem tam mnóstwo kabli, wydaje się że aż za dużo:
- 2 pętle kabla koncentrycznego (TV),
- 2 pętle skrętki (internet),
- kabel z gniazdkiem na 230V,
- jakiś cienki, tajemniczy kabelek chyba dwużyłowy, który nie wygląda jak światłowód - nie jest taki sztywny i nie jest w przekroju okrągły, w dodatku daje się wyginać jak miedziany i nie wraca do poprzedniego kształtu.
Po co mam aż po dwie pętle tych pierwszych i co to może być za tajemniczy dwużyłowy kabelek?






Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości